img1826.JPG

Papier en karton

Het is al langer ‘not done’ om papier zomaar tussen het andere afval te keilen – en we doen het nog teveel. Papier en karton hebben immers de unieke eigenschap dat ze steeds maar opnieuw kunnen gebruikt om nieuw papier en karton te maken, mits toevoeging van nieuwe vezels. En per 1000 kilogram papier die we zuiver ophalen, sparen we 3,3 bomen uit. 

 

Een vierde van alle afval is papier en karton


Gemeentes en intercommunales hebben de wettelijke verplichting in Vlaanderen om de ophaling van papier en karton te regelen. Gelukkig maar, want een gemiddelde inwoner genereert jaarlijks zo’n 65 kilogram aan afval van papier en karton. En uiteraard zijn er nog de bedrijven die een enorme papierberg creëren. Met de toegenomen digitalisering wordt het kantoorverbruik enigszins binnen de perken gehouden, maar papier en karton blijven twee van de voornaamste verpakkingsmiddelen. Daarom zijn ook steeds meer bedrijven bezig met de selectieve inzameling van papier en karton.

Eén vierde van de 5 miljoen ton die we jaarlijks produceren is papier en karton. We springen er dan ook best zorgvuldig mee om! En dat doen we bij Veko Recycling.

Papier en karton in al zijn vormen:

  • verpakkingsmaterialen
  • kantoorafval
  • rollen en buizen
  • vlakkarton

Wij recycleren ook: Folies & Harde kunststoffen