Aanleveren enkel op dinsdag en donderdag

AANLEVEREN VOOR 16 UUR!

Landbouwfolie

Landbouwfolie dik & dun kan bij ons aangeleverd worden, als aan de voorwaarden wordt voldaan.

GEEN COURGETTE-, ONTSMETTINGS- EN AARDBEIFOLIES!

GEEN NETTEN, TOUWEN EN VIJVERFOLIE!

Wat is landbouwfolie?

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De akkers en velden van de boeren worden gesierd door landbouwfolie. Of zeg je beter "ontsierd"? Al deze landbouwplastic beland namelijk op de afvalhoop. De recyclage van deze landbouwfolies geeft een nieuwe dimensie aan dit (milieu)probleem.

Landbouwfolie of landbouwplastic is een stevig dun plasticfolie die gebruikt wordt in de landbouw om gras te verpakken (wintervoer voor het vee) of voor het afdekken van kuilen (bv. maïskuil). De folie is gemaakt uit plastic (type LDPE kunststof); een product van aardolie.

Landbouwfolie belast het milieu?

Keerzijde van de medaille is echter dat deze veelzijdige landbouwfolie jaarlijks voor tonnen afval zorgt. Een zware belasting voor het milieu.

Het alternatief voor dit probleem is de recyclage van deze kunststoffen. De boer die kiest om zijn landbouwfolies te recycleren kiest bespaart fors in grondstoffen, en draagt bijgevolg zijn steentje bij aan een duurzame toekomst.

Veko-recycling biedt zijn diensten aan!

Je moet wel gek zijn om niet te kiezen voor recycling! Je kan namelijk jouw landbouwfolie bij ons deponeren. Indien wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden.